Webdesign

Hur ser Ditt behov ut?

Vill Du profilera Ditt företag bättre?
Behöver Du koppla ditt varulager mot nätet?
Vill du ha hjälp att designa ditt företags intranät?

Webben ska inte bara se bra ut. Givetvis ska en webb vara attraktiv, men den ska med sin design stödja företagets verksamhet i ett sälj- och marknadsföringssyfte. Vårt mål är alltid att en webbplats ska fungera som säljverktyg. För att nå detta krävs ett helhetsperspektiv där många komponenter samspelar för kommunikation på rätt sätt. Genom åren har vi utvecklat en mängd webbplatser för företag inom många olika branscher, vi har förfinat våra processer och arbetar metodiskt när vi driver ett webbprojekt.

Wåhlin’s hjälper Dig och Ditt företag att organisera hela marknadsföringskampanjer och integrerar Dina hemsidor med övrigt material, såsom broschyrer och tidningsannonser, så att Ditt företag får ut det mesta möjliga av satsningen. Vi har resurserna Du behöver när Du ska satsa på marknadsföring.
Kontakta oss via telefon eller e-post så diskuterar vi Dina behov och ger Dig en prisvärd offert!

Skräddarsydda lösningar
För den som är intresserad av en mer eller mindre skräddarsydd webbpresentation, kan vi erbjuda det mesta.
Grafisk formgivning, anpassad till företaget, organisationen eller föreningen.
Multimedia.
Databashantering.
E-handelslösning.

Hjälp med publiceringen till webbhotell som passar just dina behov och registrera din webbplats på lämpliga ställen.

Vad är då kostnaden för en skräddarsydd lösning?
Vi lämnar gärna offert utifrån en detaljerad redogörelse för vad som önskas. Det går naturligtvis även bra att ringa och prata med någon av oss.

 

Viktiga faktorer när man ska välja webbhotell

De enligt oss viktigaste sakerna hos ett webbhotell är: Utrymmet du får på servern, trafik du kan använda per månad (alltså de antal megabyte eller gigabyte som besökarna av dina hemsidor ”gör av med”), plattform (Windows eller Linux), antalet databaser och deras storlek, hur många domäner och subdomäner man kan ha under sitt konto och sist men inte minst det årliga priset.

Vilka toppdomäner man tillåts registrera (.se, .com osv.) är också oerhört viktigt men beror på vad du som användare behöver. Saker som inte är speciellt viktiga är: Bloggplattformar som ligger direkt på webbhotellet, gästböcker, fotoalbum, forum och andra script.
Det är mycket viktigare att webbhotellet i sig är stabilt.

Vi hjälper till att registrera domännamn, och framförallt hjälper vi er att hålla kontroll på och upprätthålla era olika domännamn med hjälp av vår databas som är specifikt anpassad till domännamn.

Vi tror att webbprojekt mår bra av att byggas på öppna arkitekturer, där våra uppdragsgivare har kontrollen över sina tekniska lösningar, och där besökarna själva kan välja hur de vill ta del av produkten. Därför arbetar vi med open source och följer de webbstandarder som finns. På så vis kan vi leverera lättskötta, sökmotoroptimerade och tillgänglighetsanpassade lösningar, som fungerar lika bra på en datorskärm som i en mobil.

Vill du få dina nyheter till din Facebook-sida?
Vill du att era platsannonser också ska Twittras ut?
Vill du integrera externa bildbibliotek som Flickr?

Låt oss hjälpa dig! Vi har många olika möjligheter att integrera din befintliga webb med olika sociala medier, oavsett om det ska ske vid en viss tid eller manuellt när du säger till.

Genom att koppla samman olika sociala medier med din befintliga plattform kan du

  • spara tid och förenkla för både kunder och dig själv
  • öka genomslaget i din kommunikation
  • synas där du annars inte syns

Det finns många exempel på hur man kan göra:

  • Anställningsannonser syns också på en anställningssida på Facebook och Twittras till intresserade
  • Nyheter på din första sida syns på din Facebooksida och Twittras
  • Bilder visas automatiskt i Facebook eller på valfri annan sida
  • Blogginlägg sprids
Responsive Web Design (RWD) innebär att vi bygger och designar en webbplats som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmupplösning besökaren har. Det innebär exempelvis att webbplatsens besökare kan surfa till sajten med en läs/surfplatta, en mobiltelefon eller en dator och att innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens plattform.

 

Webprojekt

 

Tidningen INNEHÅLL